Nu läser
Granskning: Redmi AirDots - blandade känslor

Jag hade idén att köpa AirDots-hörlurar från Xiaomi eller Redmi. Efter att ha etablerat samarbete på portalen erbjöd Michał att tillhandahålla den för testning. Skulle jag riskera att köpa och använda dem nu? Du hittar svaret senare i texten.

Vad är det i rutan?

Förpackningen är snygg och stilistisk kompatibel med andra Xiaomi-förpackningar. Vi hittar en manual på kinesiska, ett laddningsfodral med hörlurar och 3-par silikongummiband.

Utseende och kvalitet på utförande

Jag använder Redmi AirDots i svart. Herrval. Efter det ser de enligt min uppfattning ut som piller - en strömlinjeformad, oval form med laddstift längst ner och en knapp i toppen. Knappen i sig är fysisk, det finns ingen touch-mini-panel med Xiaomi AirDots. Längst ner på handenheten tänds en liten diode fint, som har två färger - röd och vit. De motsvarar olika funktioner, t.ex. parning eller laddning. Hela öronstycket är krönat med ett öratgummi med en kanal genom vilken musiken flyter.

Laddningsfodralet är också ovalt, med en rundad botten på vilken parametrarna och informationen skrivs ut (på kinesiska). Ovanpå har vi Mi-logotypen (jag förväntade mig ganska Redmi). Hörlurarnas hål i fodralet passar perfekt, och det hela ser snyggt och ganska solid ut. Min enda oro är klaffen, som kan brytas av om den slås hårdare. Det böjer sig bara bakåt, så om vi sitter på ett öppet fall kan det gå sönder. Materialet är inte särskilt hårt och styvt - därmed oro.

ergonomi

Hörlurarna passar bekvämt i örat, förutsatt att de inte är där länge. Den intratekala typen av konstruktion tråkigt tyvärr öronen ganska snabbt och i detta fall finns det inga undantag.

Om du vill använda den inbyggda knappen måste du trycka på den ganska hårt, vilket inte är bekvämt. Du trycker bara in telefonen i örat.

Väskan är ganska bekväm, men samtidigt tjock. Vi döljer inte den i den minsta fickan i jeans, utan snarare i huvudfickan. detta är inte det handigaste fallet jag hade i mina händer, men jag kommer inte säga att det är dåligt. Det är helt enkelt tjockt, men delvis är det hörlurarnas fel - de måste passa.

indunstning

Hörlurar är parade som alla Bluetooth-enheter. Du måste bara komma ihåg att koppla ihop höger handenhet - då kommer vänster handenhet automatiskt att gå med. Om vi ​​kopplar ihop den vänstra finns det inget ljud i den högra och det fungerar av sig själv.

Jag hade problem med att starta en av hörlurarna, vänster. Hon skulle inte slå på, men batteriet var helt tomt. Det måste ta lång tid att slå på. Den andra, höger, anslöt sig omedelbart. Efter att ha parat ihop, var allt bra till en början. När du lyssnade började emellertid problem uppstå. Hörlurarna var inte synkroniserade och ljudet försenades i en av dem, det hände slumpmässigt. En annan gång, en av hörlurarna slutade helt enkelt fungera, det fanns inget ljud. Återigen var jag tvungen att ansluta den till telefonen för att allt skulle fungera. Redmi AirDots är inte helt underhållsfria, ibland gör de uppror.

ljud

Om du letar efter hörlurar med bra ljud som inte tröttnar är detta inte valet för dig. Redmi AirDots har ganska bra bas, de saknar lite diskant, och mellanregistret visas inte. Kanske dog designern innan han hörde dem och det fanns inget sätt att ändra designen. Och på allvar är jag trött på den här basen och bristen på resten av sortimentet.

Konversationerna är tydliga, men de är långt ifrån tävlingen. Mina samtalspartner beskrev min röst "som om jag hade en telefon bakom huvudet". Jag hörde dem väl, även om det inte fanns något utrymme, ingen luft. Med mer buller måste du fokusera, eftersom du kan höra låga toner snarare än höga, precis som med musik.

Jag skulle vilja säga mer om ljudet, men jag kan inte. Jag kan bara inte få ut mer av dem. Bäst lämpad för att lyssna på snabb musik och pop, samtidigt måste du komma ihåg att vi inte kommer att höra detaljer. Men varje dag, när gatorna brusar och bussen eller spårvagnen är full av människor - kommer vi knappast att märka skillnaden.

summering

Ja, jag minns hela tiden att det här är trådlösa hörlurar för cirka 80-100 PLN (jag talar om kinesiska priser - om någon hittade billigare, bra för dig). Jag kan inte kräva Apple AirPods eller hörlurar från Sony eller Samsung. Men detta är inte en produkt som jag skulle associera med Xiaomi-kvalitet - en bra produkt till ett bra pris.

Är de värda pengarna? Förmodligen med tanke på priserna på dagens elektronik. Vi får trådlösa hörlurar med lång driftstid. Jag använder inte trådbundna hörlurar längre om jag inte vill lyssna på något djupare, men det är en annan ljudliga.

Sammanfattningsvis är Redmi AirDots ett bra val för personer med en liten budget och inte särskilt höga ljudkrav. Sådana människor kommer definitivt att vara nöjda. Andra föreslår att man letar efter något bättre för större belopp.

PS Detta är min första recension - om du har kommentarer, känn dig fri att diskutera dyskusji

Till toppen