Nu läser
Amazfit GTR är en klocka med daglig laddning en gång i månaden
Amazfit GTr 47 mm stål

De som följde webbplatsen hade förmodligen redan läst recensionen Amazfit Verge Liteom du inte har läst det snälla. Enligt min mening har ovanstående klocka en stor "brist", utseendet. Kuvertet ser "plast" ut, det är en strikt sportkonstruktion och passar inte ens för en vardagskjorta, bara för träningsdräkter. Utan att titta på utseendet är detta en mycket bra produkt. Den har en super AMOLED-skärm där alla aviseringar är läsbara, möjliggör övervakning av fysisk aktivitet / sömn och viktigast av allt, upp till 20 dagar på en enda laddning. Vad sägs om randen i Verge Lite i en trevligare "låda"? Det var vad Huami gjorde och presenterade Amazfit GTR. Smartwatch finns i två fallstorlekar: 42 mm eller 47 mm, den större versionen har en läderrem, det övertygade mig och jag bestämde mig för att beställa i Kina.

Amazfit-GTR-granskning

Amazfit GTR 47 mm finns i två fallfärger: aluminiumlegering och rostfritt stålväska. Jag bestämde mig för det andra alternativet och erkände ärligt talat efter några veckor att jag gjorde fel val. Jag ville ha en rostfritt stål klocka färdig i högglans, men jag märkte inte att det finns en mörk ring runt skärmen som "biter" med resten av fodralet. Den andra, mörkare varianten har samma ring, vilket jag tycker ser bättre ut i kombination med det mörka kuvertet. Jag kunde ha gjort ett bättre val. 🙂

Amazfit Verge Lite-aviseringar

Jag berömde skärmen i Verge Lite och jag kommer att berömma detsamma i Amazfit GTR. Till skillnad från sportbror är skärmen ännu större, den här gången har AMOLED-skärmen en 1.39 tum diagonal och 454 x 454-upplösning. Pixeltätheten per tum är 326 ppi. IPhone 8-skärmen har samma värde, det är förmodligen en tillräcklig rekommendation till förmån för Huami-produkten.

Förutom beröringskontrollen har klockan två fysiska knappar till höger. Den övre används för att återgå till huvudratten, medan den andra är anpassad och låter dig tilldela en genväg till en annan funktion. Min kopia har ett fel i programvaran, särskilt i menyn. Jag har statusalternativet två gånger och Workout saknas. Jag kan inte börja övervaka fysisk aktivitet med hjälp av pekpanelen och menyn. Att tilldela den nedre knappen till Workout löste problemet.

Superbatteri och svagt Alltid på skärmen

Batteriet med en kapacitet på 410 mAh ser inte imponerande ut när vi tittar på cellens kapacitet, situationen förändras när vi ser på arbetstiden som givits av tillverkaren. Amazfit GTR 47 mm erbjuder 24 dagar på en enda laddning enligt tillverkaren, och detta värde kan faktiskt uppnås. Jag kommer att säga mer, ett ännu bättre resultat kan uppnås. på facebookprofil på vår webbplats Jarek publicerade en skärmdump av Amazfit-applikationen. Han har fortfarande 44% batteri i sin klocka och senast laddade för 18 dagar sedan! Det är inte så bra för mig, men resultatet av 20 dagar på batteriet är sensationellt som för en klocka med en så vacker skärm. Jag vill betona att jag har pulsmätning och SMS / EMAIL-aviseringar hela tiden och från flera applikationer.

Visas alltid i Amazfit GTR 47 mm
Så ser det alltid ut på skärmen i Amazfit GTR 47 mm

Amazfit GTR har läget Always on Display. Skärmen blir inte tom och visar alltid tid och information om veckodagen. Enligt min mening har funktionen tre nackdelar och det är definitivt bättre att inte använda den. Först och främst, förutom tid och dag i veckan finns det ingen mer information, du kommer inte att se aviseringar om missade samtal eller olästa meddelanden. Den andra nackdelen är så snart vi flyttar handleden för att se vad klockan är, aktiverar klockan det normala läget. Du kan stänga av din handledsrörelse som en smartwatch för väckning, men varför? Den sista nackdelen är batteriets enorma dränering, när jag slog på Always on Display, inom en dag sjönk batterinivån med 20%. Enligt min mening är det bättre att inte använda det här alternativet, eftersom vi inte tittar på klockan, varför ska den "lysa"?

Puls uppmätt 24 timmar om dagen

Elegant smartwatch för sport

Klockan erbjuder möjligheten att övervaka tolv typer av fysisk aktivitet, såsom löpning, promenader, elliptisk korstränare, cykling, simning, skidåkning och styrketräning. Det är trevligt att klockan under träningen ständigt visar en graf med hjärtfrekvensvärdet och inte bara rakar värdet. Du kan kontrollera exakt om det aktuella värdet varar längre eller om det bara är ett tillfälligt hopp. En annan användbar funktion om fysisk aktivitet är förmågan att ange det exakta avståndet efter träning på löpbandet. Jag har nämnt mer än en gång att jag går på Xiaomi löpbandet och spelar på konsolen. Om du håller i dynan betyder det att inte alla steg räknas. Vanligtvis är avståndet registrerat av klockan 20% mindre än löpbandet visar, så jag ställer alltid in avståndet från löpbandet efter "träning".

Plus för Huami att från klocknivån kan du förhandsgranska de senaste träningarna. Vi kommer att kontrollera hur vi har gjort nyligen på ett enkelt och snabbt sätt. Förhandsgranskningen innehåller all information som klockan registrerade under träning, bland andra hjärtfrekvensgrafik och körrutt om du kör utanför.

Läderbälte och pool?

GTR är IP68-certifierad och kan nedsänkas upp till 50 meter. Du kan simma med den, det kommer antagligen att påverka läderremmen. På webbplatsen Aliexpress du kan köpa en silikonrem och byta ut den när vi går till poolen.

Med Amazfit GTR kan du också kontrollera vädret de närmaste dagarna. Användaren har till sitt förfogande ett larm, förmågan att styra musik, kompass, stoppur, timer och här har jag en varning. Det är synd att timern inte visas på huvudskärmen i bakgrunden. Jag ställer ofta in timern under en längre tid, t.ex. 30 minuter, och sedan skulle jag vilja använda klockan normalt och se den återstående tiden i bakgrunden. Tyvärr tillåter detta inte Amazfit GTR, hela tiden är bara nedräkningen synlig som lätt kan avaktiveras av misstag.

För att hantera klockan använder vi Amazfit-applikationen, som är enkel och transparent. Hela applikationsgränssnittet är på polska, så det kommer inte att vara några problem med att ställa klockan "under".

Nu är det dags för nackdelarna

Vilken klocka har nackdelar? Visst ingen NFC och mikrofon. Du kan inte svara på samtalet eller svara på ett SMS som dikterar innehållet. En annan nackdel för vissa människor kan vara bristen på inbyggt minne, du kan inte ladda upp musik. Vissa klockägare klagar över GPS-noggrannhet, men jag kan inte fel Amazfit GTR i detta avseende. Sony-chipet fungerar mycket bra och det finns inga problem att upprätta en anslutning till satelliter. Det enda som inte fungerar ordentligt är menyn jag nämnde ovan.

En annan nackdel skulle jag glömma bort, klockan har inget polskt gränssnitt. Hanteringen är så intuitiv att även personer som inte känner engelska inte kommer att ha problem med tjänsten. Förresten, det kommer att vara ett bra tillfälle att lära sig några grundläggande ord.

Är det värt att köpa en GTR?

Enligt min mening, ja. Mycket lång batteritid, AMOLED-skärm och elegant design är de viktigaste fördelarna med Amazfit GTR-klocka. Det fungerar mycket bra för att övervaka fysisk aktivitet, vardagsbruk och det ser bra ut på händerna.

Jag skulle använda det igen men ... Jag kommer inte att fuska, jag slutade GTR-test och jag kommer tillbaka till Apple Watch. Om jag inte hade "satt" i Apple-ekosystemet, skulle jag fortfarande ha Amazfit-produkten. För mig är Amazfit i två avseenden ännu bättre än Apple-produkten: diagram över hjärtfrekvensen under träning och utmärkt batteritid. Behovet av att ladda Apple Watch varje dag är ibland irriterande.

Amazfit GTR 47 mm finns i butiken Gearbest oraz Banggood. När du beställer i Gearbest-butiken väljer du Prioritetslinje-frakt, och när du bestämmer dig för Banggood väljer du Priority Direct Mail (båda leveransmetoderna skyddar mot moms).

Till toppen