Nu läser
Xiaomi Air 13 - min chans för Windows.
xiaomi air 13

Efter många år med att använda Mac, bestämde jag mig för att ge Windows en chans. Naturligtvis var valet att gå till Xiaomi-utrustningen. Jag valde den mest kraftfulla (vid den tiden) 13-tummodellen utan en fingeravtrycksläsare. Kan utrustningen från det kinesiska folket ersätta min Macbook?

xiaomi air 13

Paketet kommer till oss mycket väl säkrade, det finns ingen rädsla att det kommer att skadas under transporten. Kartongen är hård från solid kartong, och datorns lådan är placerad i ett speciellt grovt "skum" för att förhindra rörelse inuti lådan.

xiaomi air 13

Inkluderad med den bärbara datorn är en laddare med kraften i 65W, slutade med en USB-C-kontakt. Olyckligtvis är laddaren inte anpassad till polska uttag och du måste använda den medföljande adaptern, med vilken det finns problem. Laddaren väger, och kontakterna i adaptern är inte så starka, så laddaren faller ur uttaget eftersom den lossnar från adaptern.
Visserligen plus och pimp för Apple är det faktum att bärbar laddare också kan ladda alla nya Android-telefoner, eftersom de också har en USB-C-uttag. Laddaren har en variabel spänning och anpassar sig beroende på vilken enhet vi ansluter, vare sig det är en bärbar dator eller en telefon.

Utseende och hamnar

Den bärbara datorn är gjort mycket minimalistisk. Det finns ingen tillverkares logotyp på "flap", vilket är fallet med tävlingen. Vi kan bara se det faktum att vi har en bärbar dator när vi öppnar klaffen eller vänd upp och ner, så ser vi Xiaomi-logotypen. Hela är tillverkad av metall, det är därför du känner dig solidt utförande, ingen sprickplast. Det finns inget att klaga på. Personligen ser jag emellertid att det solida är lite klumpigt, kvadratiskt. Enligt min mening ser Macbooks Air snyggare ut. Många människor kommer att uppskatta att Xiaomi Air 13 har många olika portar på sidorna av enheten, men enligt min åsikt har detta en negativ inverkan på bärarens utseende. Vi hittar två USB-portar 3.0, HDMI-port, hörlursuttag och USB-C-port för laddning. Personligen är det enda jag anslutit en USB-mottagare från en trådlös mus. Den största sak som jag saknar apropo-kontakter laddar från någon port på båda sidor av den bärbara datorn. Så här har det nu en Macbook Pro och det är briljant, som en bagatell, men i vardagligt bruk är mycket till hjälp. Xiaomi Air 13 har en batteriladdningsstatus LED, det här är ett plus. Men om du var tvungen att välja mellan laddning från någon port och en diod väljer jag definitivt alla portar.

Efter att du har öppnat bärbara locket ser vi MI-tillverkarens logotyp under skärmen i mitten. Ramarna runt skärmen är mycket tunnare än i Macbook Air och det ser mycket bättre ut. 13,3 skärm tum, enligt min mening en mycket bra kompromiss mellan rörlighet och datorns storlek. Xiaomi Pro 15 är enligt min mening en stor bärbar dator för att röra sig fritt.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet är mycket bra, det skrivs mycket bekvämt på det. Jag ser ingen skillnad för Macbook Air. Den enda minus för makowiec är ctrl-tangenten på fönstren och motsvarande kommando på macen, då och då tryckte jag automatiskt på fel tangent. Tangentbordet är bakgrundsbelyst i vitt, men det är bara progressivt. Du kan inte reglera strömmen. Om jag inte har några problem med tangentbordet, förstår vi inte pekplattan ... Jag ger inte den till samma vågor. Jag hade många frustrerande ögonblick när jag valde filer i flera dussin sekunder, då vill jag trycka på "höger knapp" för att kopiera och den bärbara datorn tolkar den som vänster och alla val valde till djävlar. Jag vet inte om jag inte kan använda pekplattan på windows, men inte alltid "höger knapp" fungerade för mig. Det är därför som jag skrev ovan om USB-porten. Jag kan inte fungera effektivt på Xiaomi Air 13 på pekplattan, jag behöver en mus. Naturligtvis trådlöst från Xiaomi 🙂

xiaomi notebook air 13

batteri

Batteriet i Xiaomi Air 13 har en kapacitet på 5400mAh. Hur översätter detta till verkligheten? Hon hade tillräckligt med 4-5 arbetstider. Jag använder huvudsakligen webbläsaren och tittar på filmer på Youtube. Jag märkte att den mycket kraft-hungriga applikationen är iCloud från Apple, som används för synkronisering i bakgrunden av foton och dokument. Kanske Apple tömmer specifikt batterierna i Windows så att människor väljer Maki?

Högtalare och kamera

Kameran har 1,3-megapixlar, Skype är tillräckligt. Högtalare är monterade på botten av enheten, jag använder ofta den bärbara datorn på mitt knä och sedan är ljudet mycket genomsnittligt. Men när den bärbara datorn är på skrivbordet och ljudet studsar bort från bordet är det mycket bättre. Om du läser detta vallmo är en ny Pro högtalare och tolv är definitivt bättre i Xiaomi Air 13 är nivån MacBook Air, förutsatt som ligger på skrivbordet.

Se även
Mi mini Router

xiaomi notebook air 13

Effektivitet i vardagen

Dagligen är prestanda mycket bra, om du är en av 95% av datanvändare som använder social media-utrustning, YT, läser det som händer i världen definitivt nog. Jag blev även förvånad över att Windows kan fungera snabbt. Mina tidigare minnen från Microsoft-systemet är från de dagar då det fortfarande fanns HDD- och Windows XP-skivor. Och här, snälla, allt börjar i ett ögonblick. Mycket bra utrustning för kontorsfunktioner.

Prestanda Xiaomi Air 13 i spel är bättre än på Macbook Air men ...

Processor: Intel Core i5 6200u Dual-Core 2.3GHz med turbo 2.8GHz, dedikerad grafik GeForce GT 940MX, 8 GB RAM och SSD 256GB. Hur översätter detta till spel? Jag är en icke-söndags spelare, verkligen en stor semester. Personligen spelar jag bara Starcraft II och Football Manager. Xiaomi Air 13 kan spelas på minimala detaljer i SC2, men fläktarna arbetar med full hastighet. Det var därför jag spelade 2-spel och gav upp, det är synd att jag lägger tung last på utrustningen under en längre tid. Under matchen i Football Manager fungerar fläkten också högt, med detta spel även Macbook Pro för över 10 tiotals zlotys faller dåligt, fläkten hela tiden på full.

Det förinstallerade systemet

Det installerade systemet är kinesiska fönster, tillade jag guide hur man installerar windows från början, i den polska versionen. Det kommer inte vara något problem med drivrutinerna, jag lade ovanstående post.

Har Xiaomi Air 13 ersatt mig med en Macbook?

Nej, jag kunde inte acceptera pekplattan, jag reser ofta och musen är obekvämt för mig. Detta är den enda stora nackdelen som driver mig bort. Om du inte är en spelare kommer du att vara nöjd med din bärbara dator. Windows är dock inte så illa som jag trodde tidigare. Om uppdateringarna inte var så frustrerande.

Testar för närvarande Xiaomi Pro 15Jag gillade det mer än Air 13. Detta beror till stor del på den större skärmen. På grund av vikt och storlek för mig är det en bärbar dator enbart för hemmabruk. En Macbook på språng, och Xiaomi Pro 15 hemma.