Granskning av Xiaomi Mi6 - i strävan efter iPhone, eller kanske redan tidigare?

Xiaomi Mi6

Att bo med Xiaomi-ekosystemet kräver två operativsystem, vissa enheter i Mi Home-applikationen har ett engelska gränssnitt på de föräldralösa, andra på IOS. Därför behöver jag också en Android-smarttelefon för att på ett tillförlitligt sätt utföra test, och Xiaomi har självklart valt något. Jag ville inte klaga på den långsamma enheten över tiden, vilket var anledningen till att jag först bestämde mig för flaggskeppet Xiaomi Mi5, då jag bytte till den nyare versionen av Mi6, telefonen har redan 3 månader. Hur presenteras det? Kan den stå i nivå med den dubbelt så dyra 7 iPhone?

låda

Xiaomi Mi6

Xiaomi Mi6 når oss i en vit låda, på framsidan som det finns MI-logotypen och en beskrivning av hur mycket RAM och ROM som finns på 64 / 6GB-telefonen. Telefonens specifikationer är skrivna bakifrån, precis som på iPhone-lådorna.

Förutom smarttelefonen i en låda får vi:

  • QC 3.0 laddare - Kinesisk plugg, adapter behövs
  • USB-kabel -> USB-C
  • adapter för USB-C-hörlurar -> 3,5mm-uttag (inga hörlurar medföljer)
  • silikonväska
  • bruksanvisningar
  • nål för att dra ut SIM-kortfacket

Budowa

Smartphone finns i fyra olika färger. Svart, silver, vit och blå. Det är också möjligt att köpa en keramisk version, dekorerad med 18 karat guld. Bak och framsidan av Mi6 är täckt med glas, Xiaomi förklarar inte vilket glas telefonen har täckt. Men det är definitivt inte Gorilla Glass 4, på framsidan har jag några repor. Baksidan saknas eftersom kullen i det fall som är kopplad till satsen. Inte på grund av risken för repor och eftersom glaset är mycket halt och bara går ut ur tabellerna om det bara finns några kurvor, eliminerar fallet effektivt problemet. Det tidigare Mi5 flaggskeppet hade samma problem. Den nya smartphone är tyngre än sin föregångare av 40g, som om det inte räcker, men det är 25% av enhetens vikt, jag känner en skillnad, jag tycker att det är ett plus. Mi5 var helt enkelt för lätt. Det har också rundade kanter så det passar bra i handen. Materialen som används är av utmärkt kvalitet, varvid montering av elementen är exemplifierande.

Xiaomi Mi6

På framsidan av enheten kan vi hitta en kamera för samtal med 8 megapixelupplösning, en ljussensor och zoom, en högtalare och en meddelandediod med endast en färg från toppen. I Mi5 kunde vi sätta olika färger på andra meddelanden, men i den nyare modellen tog Xiaomi tillbaka detta. Under skärmen finns tre knappar, två funktionella på sidorna, vi kan programmera dem själva och mitt i hemmet där fingeravtrycksläsaren finns. Mi6 följde Apples fotspår och gav upp hörlursuttaget, medan i iPhone tycker jag att det är ett plus eftersom tillverkaren gav en strålande Airpodsy-hörlurar, men Xiaomi har tyvärr glömt det och erbjuder inte några bra trådlösa hörlurar. Ja, han har en trådlösmen enligt min mening är de hopplösa. De kunde lämna hörlursuttaget i ett år, desto mer Mi6 är inte vattentät, bara stänkskyddad.

På baksidan av enheten hittar du en dubbel kamera med 12 megapixel upplösning och en dubbel LED-diod och uppmärksamhet, linserna sticker inte ut över höljet. Halo Apple? Kan du Da. I botten, MI inskription och information som Xiaomi konstruerade och gjorde denna telefon i Kina. Som om det hade någon mening för mig. På höger sida finns tre knappar, högre / tystare och en strömbrytare. På vänster nanoSIM-kortfack kan telefonen stödja två på en gång.

Xiaomi Mi6

enligt mig Xiaomi Mi6 ligger bättre i din handflata än iPhone 7, Om någon stör en liten film, köp bättre härdat glas och dra inte ut det ur fallet. För mig på framsidan har jag lite mikroplocka upp. Användningen av glas av Xiaomi gör att smarttelefonen ser ut som en premiumprodukt, men den är väldigt hårdfinger.

Ekran

Xiaomi Mi6 har XPSUM XPS 'XPS-skärm och 5,15 × 1920 upplösning, pixeldensitet är 1080 PPI. På soliga dagar kan du enkelt använda telefonen i full sol. Vännen sa att han har mycket bra svarta jämfört med Samsung. Skärmen ger mycket god kontrast över 428: 2000, visningsvinklar är mycket bra.

Xiaomi Mi6

I inställningarna har vi färgtemperatur för ljus att välja mellan: kall, standard och värme. Du kan också öka standard, automatisk eller förhöjd kontrast. Jag har alltid det här alternativet som standard, det enda jag använder är ett blått ljusfilter som stöder läsning i mörkret, spänner inte mina ögon.

Effektivitet och dagligt arbete

Xiaomi Mi6 Jag har kvart. Jag tror att telefonen är sensationell, det fungerar väldigt snabbt. Har en processor lejongap 835 utrustad med sådana toppmodeller som Samsung Galaxy S8, Sony Xperia XZ eller HTC U11. RAM-minne är absurt för iPhone-användaren eftersom det är upp till 6GB, och det här är 3x mer än den senaste Apple-smarttelefonen. "Sådana tarmar" ger Mi6 i ett antuthound-testresultat över 182tys, för jämförelse min iPhone 7 uppnår 169tys. I varje riktmärke är Xiaomi i framkant, han är inte rädd för något spel eller program.

MIUI

.. Vilka är de flesta användare som har blivit kär i Xiaomi, en sensationell och intuitiv överlagring på androiden, versionen av android systemet som Mi6 arbetar med är Nougat 7.1.1. I min modell har jag en laddad version av MIUI 8.6 - 7.7.20 som är utvecklad av xiaomi.eu.

Vissa tror att MIUI är det mest utökade gränssnittet på Android, vilket jag inte ger mig till den här handen. Men om du använder iOS varje dag, hittar du dig som en fisk i vattnet i MIU! Plus till förmån för MIUI för äpplen är en bättre möjlighet till personalisering.

Vad använder jag oftast på Mi6 och jag saknar iPhone?

Android Pay

Betalningarna är lysande! Bara vad jag saknar är möjligheten att betala med en klocka, jag hoppas att Xiaomi kommer att visa ett Amazfit A1603 stilarmband som låter dig betala.

Android Pay

Räknare

Det är vackert! Det är också mycket användbart, det har många valalternativ. För Xiaomi-gadgetälskaren är valutakalkulatoralternativet särskilt användbart. Om Xiaomi släpper ut enheten anger du hur mycket RMB kostar och räknaren omvandlas automatiskt till USD och PLN. Om skillnaden är mycket mellan försäljningspriset för Xiaomi och de kinesiska förmedlarna, väntar jag tills det stannar, jag förstår utskrifterna, men om något är över 100% inte köper väntar jag.

xiaomi-kalkylator
xiaomi-kalkylator

Den andra profilen

Nästan skapar en andra telefon, andra skrivbord, installerade applikationer, kontakt, sms - allting. Användbart om vi ger lek till något för ett barn, och vi vill inte bli blandade i vår "huvud". Inget mer oavsiktligt start av en konversation av ett barn.

andra profilen xiaomi mi 6

Dubbel skärm - väcka telefonen

Jag skriver bara recensioner, telefonen är på bordet, jag skulle behöva hämta iPhone för att väcka skärmen. I Mi6 är det tillräckligt att snabbt trycka på skärmen två gånger och skärmen kommer tillbaka till livet.

Xiaomi Mi6

Nu tvärtom, vad saknar jag i Mi6 angående iPhone 7?

Tweetboot - kanske kommer de att göra ansökan på android ...

Kdu har inte använt det, du förstår inte! 🙂 En lysande synkronisering mellan enheter. Vi läser på denna plats där vi hamnade på en annan. Det visar hur många tweets vi måste läsa. Inga annonser, allt är kronologisk bara från personer vi följer, ingen spam. Ganska annorlunda mottagning av Twitter än via standardapplikationen.

Driftsläge med en hand

På iPhone efter att du dubbelklickat på hemknappen, slocknar skärmen halvvägs. I Mi6 kan skärmen minskas i storlek 3,5cala, 4 eller 4,5 inches. Jag tyckte om Apple-lösningen mer.

Macbook - meddelande synkronisering

Det slutar inte funktionen hos iPhone, men dess ekosystem. Om vi ​​har en Macbook, är automatisk synkronisering av meddelanden mellan i Devices ett stort plus, till exempel vid omskrivning av SMS-koder från en bank. Måste du svara på ett SMS i ditt vardag, behöver du inte nå telefonen, som en bugg och användbar.

Airpodsy

De allra bästa hörlurarna på marknaden har jag Bang & Olufseny H8, som erbjuder bättre ljudkvalitet, men de har varit oanvända i flera månader. Även hemma föredrar jag Airpods.

Jag tror att bara hörlurarna, applikationerna, ekosystemet och inte direkt telefonen håller mig. Gränsen mellan Android och iOS är redan mycket tunn. Och tack vare MIUI är det ännu tunnare. Om Xiaomi gör "Airpods" Han skulle vara villig att byta till Android. Bara de olyckliga Windows i Microsoft, här är skillnaden mellan systemen kolossal, macOS >>> Windows.

batteri

Jag kommer inte att avsiktligt skilja det, jag är inte intresserad av torra siffror. Allt verifierar livet ändå, och idag laddar vi smartphones varje dag. Om vi ​​använder mycket av telefonen, batteriet varar i en dag, kanske det fortfarande är ett dussin eller så procent, så vi laddas fortfarande på natten för att få den andra dagen. Plus, jag kan ge ett batteri är det faktum att det stöder QC 3.0 och lastar mycket snabbt.

Fingeravtrycksläsare

Precis som hela Xiaomi Mi6, är läsaren förstörd snabbt. Du behöver inte trycka på Home-knappen för att "vakna" skärmen som du gjorde på 7 iPhone. Dra bara fingret ovanför läsaren och telefonen låses upp automatiskt.

apparat

Mi6 är utrustad med dubbla huvudkamera, Kvaliteten på bilderna beror främst på ljusförhållandena. På soliga dagar är det enligt min mening mycket bra och det finns inget att klaga på, bilderna är naturliga. Det finns ingen konstgjord shuffling. Vid ett lägre ljus visas milda ljud.

Bilder som Mi6 har tagit av en komplett amatör i autoläge ser ut så här, enligt min mening är de praktiskt taget från iPhone 7:

Xiaomi Mi6

Xiaomi Mi6

summering

Xiaomi Mi6 kan köpas i Kina för mindre än 1600 PLNDet lägsta priset jag har sett är PLN XNUM. iPhone 7 kostar 3349 PLN, erbjuder endast 32GB inbyggt minne och Mi6 upp till 64gb i den billigaste versionen. Över RAM, 6GB i Mi6 och 2GB i iPhone, kommer jag inte tala eftersom det är två andra system, två olika minneshantering. Flagship Xiaomi är dock dubbelt billigare än sin rival från Apple-stabila! Om du vill ha en topp smartphone anser jag att det inte finns något bättre alternativ. Xiaomi gör ett bra jobb varje år. Letar du efter en ny telefon, är du inte i Apple ekosystemet? Du kände inte igen magiken hos Airpods? Ta Xiaomi! Definitivt det bästa valet om de sålde det dubbelt så dyrt skulle också vara ett utmärkt val, och för synd + -1500, köp inte ...

Jag blev lockad till Apple-produkter av 7 år sedan iPhone. Det var min första Apple-enhet, jämfört med Android var revolutionerande. Idag skulle jag inte spendera dubbelt så mycket för en telefon som inte skiljer sig mycket från 2x billigare konkurrens. Enligt min åsikt är Apple idag mer lockad till Apple-enheter, som fortfarande dominerar över Windows.

Författare: Michał

Geek. Apple och Xiaomi fan. På min fritid kör jag en blogg PokolenieSmart.pl