Nu läser
Tid för att låsa upp startladdaren på Xiaomi smartphones ännu längre
Tid för att låsa upp startladdaren på Xiaomi smartphones ännu längre

I varje smartphone från Xiaomi-stallet installeras varje gång en annan ROM än den mottar från fabriken. Jag köper enheterna direkt efter marknadsdebuten och i de flesta fall skickas de till mig med kinesisk mjuk, som är rörig och har inte många funktioner. Xiaomi.eu-programvaran kommer med hjälp, som översätts till många språk i 100% och har många faciliteter. Om du vill installera annan programvara måste du låsa upp startläsaren i den nya enheten.

Tid för att låsa upp startladdaren på Xiaomi smartphones ännu längre

Tid för att låsa upp startladdaren på Xiaomi smartphones ännu längre

Den officiella upplåsningen av bootloader kan göras med hjälp av Xiaomi-programmet, tyvärr kräver det tålamod. I början fick du vänta 72 timmar. Därefter ökades tiden till 360 timmar, dvs två veckor och jag väntade så länge att låsa upp Mi 8. Tyvärr meddelades idag att nu måste du vänta 1440 timmar för upplåsning (2 månader), fruktansvärt länge. För mig har 14 varit för långa och vänta två månader? Jag vet inte var väntetiden är så lång. Jag hoppas att efter Xiaomi-användarnas interventioner kommer denna tid att förkortas till minst 14 dagar.

Xiaomi Mi Max 3 nådde mig med en olåst startladdare

För några dagar sedan fick jag en smartphone Xiaomi Mi Max 3 och till min förvåning när jag lanserade den längst ner såg jag ordet upplåst. Jag kunde ladda upp Xiaomi.eu-programvaran i 5-minuter. Butiken var tvungen att ta bort låset från min modell av mig själv eftersom det nått mig utan en folie. Jag vet inte hur de gjorde det, men Xiaomi-webbplatser kan låsa upp laddaren på några sekunder. Som du kan se butikerna, kommer jag från och med nu att be dem att skicka mig den olåsta enheten.

Vilka fördelar erbjuder Xiaomi.eu?

Xiaomi Mi mix

Jag låser upp min smartphone bara för att installera Xiaomi.eu-programvaran. Det finns två versioner - stabila och veckovisa. Den veckovisa versionen får en uppdatering varje vecka som kan utföras av programmet "Uppdateringar" på Xiaomi-smarttelefonen. Programvaran är baserad på en kinesisk version av utvecklingen från vilken onödiga saker togs bort och hela har översatts, till exempel, till polska.

Den här veckan Mi 8 från Xiaomi.eu ska ta emot Android 9, och när kommer den att få den officiella versionen av global? Snarare inte snart. Tack vare Xiaomi.eu länge har jag haft fullskärmsljud, ansiktslåsning och andra bekvämligheter som är vardagliga för mig. När jag tar Xiaomi-smarttelefonen till en annan person, är jag förvånad över varför vissa funktioner inte fungerar.