AMAZFIT A1603 - bandet som ersatte Apple Watch

xiaomi amazfit a1603

Varje år under WWDC-vårkonferensen presenterar Apple nya versioner av operativsystem, inklusive iOS, macOS och watchOS. Efter konferensen gör Apple beta-versionerna av alla system tillgängliga för utvecklare, jag installerade "satsningar" på alla i enheter. Medan tidigare min Apple Watch tål hela dagen med batteri + träning, laddade jag alltid på natten. Efter att ha installerat beta om en timme 16 fick jag en anmälan för att ladda klockan, eftersom batteriet bara har 10%, och före mig träningen. Att ladda klockan dagligen är godtagbar för mig, men det är inte möjligt att ladda om dagen. Lyckligtvis kom ett nytt smart Xiaomi-band till min hjälp, Amazfit A1603. Vilket klarar 20-dagar på batteriet och med sina flera funktioner får mig att se ut som en klocka med ett bitat äpple.

Budowa

xiaomi amazfit a1603

Du associerar förmodligen Xiaomi MiBand 2-armbandet, det mest populära smarta bandet i världen på grund av det låga priset och bra utförande. Så kan det finnas en bättre annons än att säga att Amazfit A1603 är den "trevligare broren" till MiBand 2? Amazfit armbandet kan kallas den amerikanska versionen av MiBand 2. Utseendet var bra, för några månader sedan hade jag MiBanda 2, men enligt min mening såg det klibbigt ut och praktiskt taget bara ligger på hyllan. Jag har inget sådant intryck på Amazfita, jag gillar det. Användningen på sidorna av aluminium gör att enheten strävar efter premiumklassbandskategorin. Det ser inte ut som ett crappy silikonband, det påminner FitBit-produkter som enligt min mening är det bästa företaget som erbjuder smarta band när det gäller mjukvara och utseende, men de är mycket dyrare.

Låt oss komma tillbaka till Amazpot, enligt min åsikt har det två nackdelar i konstruktionen:

  • Bältets ände efter fästning överlappar bandet, som i en klassisk klocka. Apple Watch-bandet kom under bältet, så problemet med hängremmen försvann när du oavsiktligt fångats i något och behöver åtgärdas. Retail, men efter två år med en bättre lösning - irriterar.
  • OLED-displayen som används betyder att du inte kan se någonting i solen. Befogen att vrida handen för att aktivera displayen blir värdelös, och så måste vi göra en "topp" för att kontrollera tiden med den andra handen.

Förutom det snyggare utseendet på MiBanda 2, erbjuder Amazfit ett bättre sätt att ladda. Vi var tvungna att få vår äldre bror varje gång (en gång i månaden ...) dra i armbandet och sätt in en speciell adapter för att ladda den färdiga USB-enheten. Amazfit A1603 har en speciell laddningsport på undersidan av enheten. Den bifogade kabeln, när den anbringas på porten, hoppar automatiskt tack vare en magnet, något som Magsafe i gamla macbooks. Magneten håller sig tätt, du behöver inte försiktigt sätta ner den noggrant så att den inte hänger upp av misstag.

Amazfit A1603

Huvudbandet har en peksknapp för att växla den visade informationen på displayen, vi kan välja att endast visa information som intresserar oss.

Information om Amazfit A1603-skärmen

  • timme
  • steg
  • avstånd
  • Midas
  • puls
  • Batterinivå

Amazfit kan väcka oss att informera SMS innehållet fusionen meddelanden meddelanden från Facebook, kalender och andra liknande meddelanden, band vibrerar och se vilken typ av anmälan är, men vi vill inte se t ex., Eller vem som ringer oss. För mig var det bara ett plus, Amazfit fick mig att inse att jag fick flera meddelanden som Apple Watcha var onödigt, de kan vänta lugnt som jag har en ledig stund, och för att kontrollera på telefonen.

Mi FIt ansökan

Alla ändringar i bandinställningarna utförs synkroniseringar i Mi Fit-programmet. Hon har nyligen fått uppdateringar till 3.0-versionen och är lysande. Det är den information som presenteras i ansökan som gjorde mig villig att bära Amazfit A1603-armbandet. Till att börja med, vår aktivitet eller steg.

Amazift 1603

MI passar 3.0

Presentation av insamlad information är mycket tydlig, sömnstatistik är ännu bättre.
MI passar 3.0
Timmen överensstämmer med min faktiska tid att somna och vakna. Den riktiga glasyren på kakan är för mig information som jämför mina resultat med andra användare och min statistik. I detta avseende har Xiaomi fortfarande detaljer att förbättra eftersom informationen inte blandas på skärmen, men det är inte svårt att gissa vad som har blivit avskuret.

MI passar 3.0Amazift 1603

Spårningsaktivitet

Det jag saknar mest i armbandet är möjligheten att övervaka insatsen under träning på gymmet, Xiaomi, tyvärr hittills fokuserar bara på löpning och cykling.

Dana synkroniseras med Health appen på iPhone. Men precis som iPhone mäter vår puls varje par minuter och kan detektera förmaksfibrillering, gör Amazfit A1603 det bara när vi ber om det och väljer en pulsvy eller vi har aktiverat aktiviteten.

Amazift 1603 xiaomi amazfit 1603

summering

Amazift 1603 det är ett smart band definitivt värt uppmärksamhet, hon förtrollade mig med hur hon presenterade den information hon hade samlat. Det bör dock komma ihåg att vi får samma data om vi använder den Mi Banda 2 vilket är två gånger billigare och fulare två gånger 🙂 Jag skulle vilja andra produkter Xiaomi var så finjusteringar för polerna som ansökan passar mig, jag hoppas att programmet kommer att gå snabbt Home Mi Mi Fita fotspår! På mina händer kommer Amazfit att stanna fram till hösten, eller kanske ännu längre. Vad skulle övertyga mig om att byta till ett annat armband? Apple Pay i Polen och återvända till Apple Watch eller smartband / klocka från Xiaomi med NFC så att du kan betala med Android Pay. Men det finns ingen eller den andra, så det lovar en längre affär med Amazift A1603.

Om någon är intresserad Xiaomi skor Dessa steg läggs inte till på dagtid i Mi Ficie, och som en separat träning. Mätaren i min indikerar redan 170km, undrar jag om vi kommer att vänta tills uthålligheten av skor i butiker kommer att ges i kilometer 😀

uppdatering 23.07.2017


Vi kan göra bandet att visa information som ringer / skriver till oss. Förklaring i ny post.

Författare: Michał

Geek. Apple och Xiaomi fan. På min fritid kör jag en blogg PokolenieSmart.pl